Partnereink

NAV online számla adatszolgáltatás
2020.02.17.

A 2020. július 1-jétől hatályba lépő módosítás alapján belföldi adózók közötti ügyletekről kiállított valamennyi számláról adatszolgáltatást kell teljesíteni a NAV részére (az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú mellékletében foglaltak szerint).
A jogszabályváltozásra azért hívjuk fel a figyelmet már most, hogy legyen elegendő idő a felkészülésre.

  1. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez előfeltétel az adózó regisztrációja a NAV oldalán. Regisztrálni mindenképpen kell ahhoz, hogy a belföldi adóalanyok számára kiállított számlák adatairól az adatszolgáltatás teljesíthető legyen, függetlenül attól, hogy a számlát számlázó programmal vagy kézzel állítja ki valaki. A regisztráció és a felhasználó-kezelés működéséről szóló részletes leírás a https://onlineszamla.nav.gov.hu/regisztracio/start oldalon érhető el.
    A jogszabályi előírásoknak való megfelelés érdekében a számlázó programot használónak legalább egy technikai felhasználót a hozzá kapcsolódó technikai kulcsokkal együtt létre kell hoznia, majd ezeket az adatokat a számlázó programban alkalmaznia kell, ahhoz, hogy az adatszolgáltató számlázó programja emberi beavatkozás nélkül, időben és szabályosan továbbíthassa a NAV-hoz a számlák adatait.

  2. A Generali Egészségpénztár EPeR számlázó programjába ezeket az adatokat az alábbi linkről elérhető online felületen tudják betölteni. https://gateway.generalikartya.hu/Gen.NavX.Register/

  3. Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy a kötelezettség teljesítésének további feltétele, hogy ha belföldi adóalany részére állítanak ki számlát, a vevő adószámát minden esetben rögzíteni kell a számlán. Ha ezt az adatot eddig nem tartották nyilván a vevő adatok között, akkor azt ki kell vele egészíteni!<< Vissza a főoldalra
Új szolgáltatók

M Optika (Majoros Marianna Ágnes)

Szent Péter Patika Kft.

408. sz. Ofotért Optikai Szaküzlet

Health and Youth Egészségközpont

Soroksár Medical

Urogino-Pharma Eü. Szolgáltató Kft.

41. sz. Optic World Exclusive

dr. Maros Tamás Sándor ev.

Tar Fiókgyógyszertár

Ecseg Fiókgyógyszertár

Partnereink